20 Aralık 2008 Cumartesi

Eyreti bilgi..




Kendi Bağının Mahsülünü Getir Ortaya.

Kartal Kaplumbağa Etini Çok Severmiş, Pençesiyle Kaptığı Gibi Taa Gökyüzüne Çıkarırmış Ki Yere Atıp Kabuğu Parçalansında Yesin. Kendini Bir Anda Havada Uçar Halde Gören Kaplumbağ, Kartalın Pençesinde Olduğundan Habersiz; " Vay Be Uçuyorum Ha ,Bende Bu Yetenekte Varmış " Diye Öğünürken, Kartal Kaplumbağı Pençesinden Bırakır Ve Kaplumbağ Kayaya Çarpıp Param Parça Olurmuş. Tabiiki Kartalda Karnını Böylece Doyrurmuş.

Hocamın İkazıyla Ben , Herzaman Bu Kaplumbağnın Düştüğü Hataya Düşmekten Çekinmişimdir. Başkasının Bilgi Birikimini Ezberleyip ,Onu Sanki Kendi Malınmış Gibi Ortaya Getirmek Bu Aldanışın Bir Benzeridir Kanaatindeyim.Emanet Ceket Eyreti Durur, Bunuda Herkes Bilir.

Kuru Bilgiyi Alıp ,Bunu Ezberleyenler Ve Bu Bilgiyle Kibirlenenlerin Hali Ancak Kitapları Sırtlanmış Eşeğin Hali Gibidir. Eşek Sırtında Taşıdığı Kitabın Hikmetini Ne Bilsin ? Ancak Hamallığını Yapar. Kuru Bilgiyi Taşıyan Ey Gafil, Allah Senide Kayırmış Bak Alemlerin Bilgisinden Sanada Lutfetmiş, Ama Sen Bihaber Halde Hamallık Yapar Durursun.

O Bilgi İnsanda Bir Oluşa Vücut Vermiyor, Sadece Başkalarına Kibirlenmek İçin Toplanıyorsa Yazık , Boşuna Bu Hamallık. Yeni Bir Oluşuma Vücut Vermeyen Kısır Bilgi Yığınının Sonucu, Üreten Başkasından Aşırmak Olur Ki Bu Da Kaplumbağnın Düştüğü Hatadır.

Kur'an Daima Kainatın Mucizelerinin Üstünde Düşünüp , İbret Almayı Teşvik Eder. Aksi Halde İnsan Yukarıda Ki Eşeğin Durumuna Düşer. Hikmete Götürmeyen Bilginin Hikmeti Ne Olaki ?

Kimi Dinin Tabulaştırılmış Eski Kabullerinde Donup Kalmış, Kimi İdeoloji Babalarının Fikirlerine Sarılmış , Herkes Boğulmamak, Başını Suyun Üstünde Tutmak İçin Bir Kütük Bulmuş Kendince. Peki Bu Kütük Seni Karşı Kıyıya Çıkarır Mı Çıkarmaz Mı ? Önemli Olan Odur. Sonra Kaplumbağ Gibi Tepetaklak Gelmeyesin. Gel Şu Bilgi Denen Nimeti Bir Daha Gözden Geçir. Ama Haddini Bilerek. Kendi Kabullerinide Değişmez Gerçekler Deyip, Onları Putlaştırma. Sonra Kendi Yaptığı Puta Tapan Cahiliye Araplarından Ne Farkın Kalır ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız için teşekkür ederim..